Відкрилась нова вулична виставка

15.04.2024

Відкрилась нова вулична виставка

Біля фасаду Туристичного інформаційного центру запоріжці можуть побачити 30 робіт авторства українського художника Марселя Онисько. Експозиція реалізується в рамках проєкту «Плакати воєнного часу».

Ці плакати вже експонувались у різних країнах Європи в ході антивоєнних мітингів у перші місяці повномасштабного вторгнення в Україну. Більш того, їх автор - Марсель Онисько – здійснював також продаж цих плакатів, а на виручені кошти допомагав силам української оборони.

Тепер роботи митця вперше експонуються в Запоріжжі.

- Сам Марсель зізнається, що не створював відверто політичні роботи до 24 лютого 2022 року. Здебільшого його творчість належала до стилю станкового живопису. Але тепер його твори - “зла антивоєнна сатира, що стосується росії та ментальності її громадян”. У кожній роботі він намагається показати світові справжнє обличчя країни-агресора, - розповів директор КП «Туристичний інформаційний центр» Олексій Каніщев.

Марсель Онисько - український художник. Народився 1977 року в Ужгороді, де живе й працює по сьогоднішній день. Закінчив кафедру романо-германської філології в Ужгородському національному університеті.

Основними творчими напрямами для Марселя є графіка, станковий живопис, колаж, цифрові медіа та поліграфія. Роботи митця були представлені в індивідуальних і групових проєктах в Україні, Нідерландах, США, Німеччині, Мексиці, Словаччині, Франції, Угорщині. У 2011 році короткометражний фільм “Тигри в клітці” з участю Марселя увійшов до короткого списку Каннського кінофестивалю.

У Запоріжжі антивоєнні роботи художника можна побачити біля фасаду Туристичного інформаційного центру, а також на інформаційному стенді на проспекті Маяковского.

Виставка триватиме місяць.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |