Відбулась позачергова сесія міської ради

31.05.2023

Відбулась позачергова сесія міської ради

Відбулась позачергова сесія міської ради. Головна причина її скликання – необхідність оперативно прийняти рішення про передачу функцій замовника робіт та проєктно-кошторисної документації щодо семи запорізьких багатоповерхівкок, частково зруйнованих російськими обстрілами.

Нагадаємо, раніше на сесії було затверджено міську Програму відбудови житлового фонду, зруйнованого російськими обстрілами. На сьогодні програма передбачає відновлення всіх 11 частково зруйнованих багатоповерхових будинків.

На першому етапі було виділено кошти з бюджету міста на виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо всіх частково зруйнованих будинках. Частина проєктів вже готова, щодо інших робота на завершальному етапі.

Також місто вже спрямувало близько 98 мільйонів гривень на перший етап робіт з відновлення 4-х зруйнованих будинків. Це будинки по вул. Кияшка, 22, пр. Соборному, 151, вул. Зестафонській, 10, вул. Сталеварів, 16. Також кошти на відновлення будинку на проспекті Соборному виділяє комбінат «Запоріжсталь».

Планується відновити всі зруйновані багатоповерхівки. Однак зрозуміло, що коштів міського бюджету для цього буде недостатньо. Адже необхідні сотні мільйонів гривень. Тому міська влада працює над залученням додаткових коштів для капітального ремонту будинків. Це стосується як державного бюджету, так і коштів міжнародних організацій.

Зокрема виконання робіт на ще семи частково зруйнованих багатоповерхівках планується здійснити у рамках співпраці з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України. Це будинки по вул. Зестафонській, 8, вул. Незалежної України, 67, вул. Незалежної України, 80/Я. Новицького, 3, вул. Камяногірській, 6, вул. Миру, 14, вул. Запорізькій, 2а та Запорізькій, 2б.

У результаті роботи на цих будинках можуть бути виконані за рахунок коштів державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником робіт буде Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

Аби якнайшвидше стати учасником цієї програми місту необхідно оперативно вирішувати всі організаційні питання. Одне з них – передача Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області функцій замовника робіт по цих будинках. Друге - передача проєктної документації для виконання цих робіт, яка виготовляється або вже виготовлена за кошти бюджету міста на замовлення департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради.

Завдяки прийнятому сьогодні на сесії міської ради рішенню тепер це можна буде зробити.

Зазначимо, без передачі функцій замовника та проєктної документації Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області не зможе стати замовником відновлювальних робіт у цих будинках та фінансувати їх виконання. Знайти ж кошти у міському бюджеті на всі ці будинки досить складно, особливо у найближчій перспективі.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв наголосив, що прийнято дуже важливе рішення, яке допоможе у відновленні постраждалих багатоповерхівок.

Також сьогодні на сесії міської ради було розглянуто низку петицій, як того вимагає законодавство.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в