В Запоріжжі обговорили питання підготовки фахівців для роботи з демобілізованими

25.01.2024

В Запоріжжі обговорили питання підготовки фахівців для роботи з демобілізованими

В Україні триває публічне обговорення професійного стандарту з підготовки фахівців по роботі з демобілізованими захисниками України. В Запоріжжі відбувся «круглий стіл», до участі в якому долучилися представники ветеранських організацій, департаменту соцзахисту населення та вишів. Обговорювали пропозиції щодо підготовки фахівців із супроводу ветеранів і демобілізованих осіб.

- Ідея полягає в тому, щоб залучати до соціального супроводу ветеранів людей, які знаються на цій темі. Це можуть бути члени сімей військовослужбовців або загиблих, інваліди внаслідок війни, ветеранів війни. Тобто потрібні люди, які знаються на цій темі, люди, які теж мають споріднений досвід, - розповів начальник відділу соцпідтримки захисників і захисниць України департаменту соцзахисту Запорізької міської ради Денис Книш.

Також обговорювали питання, що стосуються організації професійного навчання таких працівників. Було б добре, аби це були фахові люди, які знаються на потребах військовослужбовців. Надати пропозиції до Міністерства у справах ветеранів України мають до 5 лютого.

-Проблеми та питання у наших військовослужбовців дуже схожі з тими, що були і до повномасштабного вторгнення, але таких випадків стало значно більше і, звичайно, ці проблеми тільки ускладнюються. Це стосується і ветеранів, і родин ветеранів, родин загиблих. Дуже важливе спілкування з родинами полонених, з сім’ями зниклих безвісті - це складна така ситуація, до якої треба дуже ретельно підходити, - пояснив голова громадської спілки обласної асоціації об'єднань учасників АТО і ООС Михайло Пирог.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |