В одній з приватних клінік м. Запоріжжя медичні працівники проводили фейкову вакцинацію

02.05.2023

У Запоріжжя троє медичних працівників приватної клініки розробили схему отримання незаконного прибутку за надання послуг із проведення фейкової вакцинації від COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

За версією слідства, до повномасштабного вторгнення рф в Україну троє медичних працівників об’єдналися задля отримання хабарів від громадян, які готові були платити гроші за фейкову вакцинацію проти гострої респіраторної хвороби COVID-19.


У медзакладі імітували процес введення вакцини до організму та вносили відповідні записи до журналів обліку. Вартість “послуги” становила до 5 тис. грн з людини.

Під час санкціонованого обшуку у робочих кабінетах підозрюваних правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну техніку, облікову документацію з вакцинації та інші докази злочинної діяльності.

Їм повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вчинення будь-яких дій із використанням становища, яке займає працівник в установі, в інтересах того, хто надає таку вигоду, у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 4, 354 КК України).

З 25 лютого 2021 року в області розпочалась кампанія з імунізації проти COVID-19. На даний час щеплення припинені на деяких територіях області, де є небезпечна військова обстановка. На територіях, де немає воєнних дій, робота пунктів щеплень продовжується, зауважують на сайті ДУ «Запорізький ОЦКПХ МОЗ».

Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 02.05.2023 щеплено 628859 осіб (46,6% від офіційно зареєстрованого дорослого населення області), в т.ч. отримали 2 щеплення 604467 осіб (44,8%). Додаткову дозу отримало 453 особи, бустерну – 84334 (13,9%), дві бустерні дози – 7908.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупанти посилюють терор. Вони намагаються виконати “план” з примусової паспортизації, для цього готові використовувати будь-які засоби.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |