В Міносвіті заявили, що не скасовуватимуть свій наказ писати слово «російська федерація» з великої літери

08.09.2023

В Міносвіті заявили, що не скасовуватимуть свій наказ писати слово «російська федерація» з великої літери

Нещодавно міністр освіти Оксен Лісовий видав наказ щодо заміни написання у тексті «російської федерації» з малої літери на велику.

Коли цей документ був опублікований, суспільство очікувано вибухнуло шквалом критики. Навіть одіозний депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу» Максим Бужанський висловив думку, що таким чином Лісовий чи то симпатизує росії, чи бажає принизити гідність українців.

Пізніше у соціальних мережах інші громадяни висловили свою позицію, вважаючи не доречним розпорядження Оксена Лісового щодо виправлення попереднього наказу, в якому було вказано, що відтепер слова, пов’язані з країною-агресором, треба писати саме з великої букви.



Міністр пояснив, що написання «рф» із великої літери є вимогою нормопроєктування, і без такого виправлення Мін?юст не зареєстрував би наказ МОН, що визначає особливості навчання українських школярів, які нині перебувають за кордоном.

У коментарях під дописом міністра запитали, чи не проти він, щоб в Україні діти писали «Росія» з малої літери — у шкільних творах або десь на уроках географії. На що Лісовий відповів: «Тільки за». Втім все одно більшість українців не задоволені такими змінами.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |