Укриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобово: що в них є. ФОТО. ВІДЕО

03.10.2024

Укриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобово: що в них є. ФОТО. ВІДЕО

В закладах освіти Запоріжжя організували чергування, щоб люди мали можливість пройти в укриття. Навіть під час навчання та вночі.

Про це під час інспекції однієї з гімназії заявила секретарка міськради Регіна Харченко.

«74 заклади освіти на території міста Запоріжжя мають облаштовані укриття. Тобто фактично ці 74 об’єкти є пунктами незламності й мають укриття різної площі. Плюс майже 20 об’єктів зараз в роботі. Це як капітальні, так і поточні роботи. Тому ми до кінця року якусь частину з них також завершимо», — наголосила посадовиця.

Укриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобовоУкриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобово

«Позиція така – якщо лунає сповіщення, про повітряну тривогу, якщо реально в місті небезпечно, відбуваються обстріли та вибухи — то всі укриття мають бути доступні для людей», — каже Регіна Харченко.

На прикладі одній зі шкіл, де зараз ліквідовують наслідки російської атаки, журналістам Forpost показали, що є і має бути в укритті.

Укриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобовоУкриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобовоУкриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобово

«У нас бувають такі випадки коли люди приходять з ночівлею. Навіть під час нещодавнього обстрілу в нас були люди. Окрім системи примусової витяжки повітря у нас є аптека, аварійний вихід і запас води аж на 4 дні. Зараз в укритті після нещодавнього прильоту навчання не проводять, хоча до цього були групи по 50 дітей», — розповідає директор гімназії.

До речі будівля, які оглядали посадовці, постраждала вже від другої війни. Вона 34 року побудови. І зараз поруч з вибитими шибками на її фасаді досі помітні рани від часів ще другої світової війни.

Укриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобовоУкриття в закладах освіти прийматимуть запоріжців цілодобово

 

Славко Твердохліб

Фото і відео автора

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |