У Запорізькому військовому шпиталі відбувся концерт сучасних кобзарів

25.04.2022

У Запорізькому військовому шпиталі відбувся концерт сучасних кобзарів

Музикант Юрій Фединський народився у Сполучених Штатах, а наразі мешкає в селі Крячківка на Полтавщині. Сюди чоловіка привела любов до музичної традиції предків. Тут він заснував кобзарський цех, де виготовляє кобзи та бандури. Музику пращурів вивчав по платівкам, нині вважає, що час для кобзарства настав.

- Це спеціально підібраний – революційний – репертуар. До нього зокрема ввійшла пісня "Ой у лузі червона калина", яку можна зараз вважати найвідомішою українською піснею у світі. Кобзарський репертуар трохи відрізняється. Загалом, концерт сучасних кобзарів у військовому шпиталі – унікальна річ, - розповів музикант Юрій Фединський.

Разом з Юрієм до військового шпиталю приїхали його учні та однодумці. Виконали не тільки козацький репертуар, а й сучасні пісні, які також можна віднести до кобзарства. Також на концерті можна було почути авторську лірику під акомпонемент бандури та гітари.

Це не перший такий захід для військових. Учасники впевнені, саме такі концерти допомагають пораненим воїнам відродити бойовий дух та швидше одужати.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в