У Запорізькій області майже 33 тисячі переселенців втратили право на виплати

02.05.2024

Близько 33 тисячі сімей переселенців у Запорізькій області втратили право на виплати. Це відбулося через зміни в законодавстві, які набрали чинності з березня цього року. Про це на брифінгу повідомила радниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Будяк, передає Суспільне Запоріжжя.

Зокрема, люди, які втратили право на продовження виплат:
??ті, які перебувають на тимчасово окупованих територіях;
??ті, чий статус не відповідає майновим критеріям – люди мають житло на не окупованій території, вони здійснили покупки на суму більше ніж 100 тисяч гривень;
??ті, хто мають депозити на суму більше ніж 100 тисяч гривень

Як повідомляє Наталія Будяк, в Запорізькій області нині зареєстровано близько 230 тисяч переселенців, у які входять 45 тисяч дітей та 52 тисячі пенсіонерів. З початком повномасштабного вторгнення у Запорізькій області наразі мешкають на 171 тисячу більше переселенців.

Зокрема це люди з Запорізького, Бердянського, Василівського, Мелітопольського та Пологівського районів Запорізької області. Але так само це переселенці з Донецької, Херсонської, Харківської та Луганської областей.

За словами радниці голови ЗОДА, у Запорізькій області автоматично продовжено виплати для майже 26 тисячам сімей. Однак у березні 2024 постановою Кабміну змінили порядок виплат переселенцям. Люди, які продовжили отримувати гроші:
??пенсіонери в, яких станом на 1 січня розмір пенсії не перевищує 9 444 гривні;
??люди з інвалідністю I чи II групи;
??діти з інвалідністю віком до 18 років;
тяжкохворі дітей;
??діти з інвалідністю до 18 років;
??діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, осіб з їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів і прийомних батьків.

Источник: panoptikon.org

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |