У Запоріжжі затримали ділка, який допомагав чоловікам уникнути мобілізації

21.06.2024

У Запоріжжі затримали ділка, який допомагав чоловікам уникнути мобілізації

Ціна «вирішення питання» — 8000 доларів. За цю суму чоловік обіцяв організувати виготовлення документів для зняття «клієнтів» з військового обліку та подальшого безперешкодного перетину державного кордону. 

60-річний фігурант запевняв чоловіків, що має зв’язки серед посадових осіб військово-лікарської комісії одного із місцевих ТЦК. За їх сприяння він обіцяв «клієнтам» оформити завідомо недостовірні документи щодо непридатності до проходження військової служби через стан здоров’я. Такі довідки у подальшому дозволяли безперешкодно перетнути державний кордон України.

Незаконну діяльність фігуранта припинили оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області разом зі слідчими обласного главку поліції.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Найсуворіша санкція інкримінованих статтей передбачає ув’язнення строком до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |