У Запоріжжі запрацював центр жіночого лідерства

30.08.2024

У Запоріжжі запрацював центр жіночого лідерства

Унікальний простір, де жінки та дівчата можуть об'єднатися для взаємної підтримки, натхнення та розвитку, відкрився у Запоріжжі за ініціативи БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» в рамках проєкту «Посилення участі жінок Запорізького регіону у реагуванні на гуманітарну кризу». Центр покликаний сприяти посиленню ролі жінок у реагуванні на гуманітарну кризу, особливо в умовах війни.

Центрі жіночого лідерства «100% Розвитку» працюватиме, як простір для нетворкінгу, навчання, розвитку та приналежності до спільноти жінок, які прагнуть реалізувати себе у творчості та бізнесі. Для учасниць проводитимуть майстер класи з риторики, набуття впевненості під час публічних виступів, групи психологічної підтримки та розвантаження, тренінги з попередження гендерно-зумовленого насильства, з цифрової безпеки тощо. З діяльністю центру ознайомилась секретар міської ради Регіна Харченко.

- Тішимося громадськими, міжнародними організаціями, які підтримують наших жінок. На жаль, в умовах воєнного стану саме жінки є найбільш вразливими, їм доводиться приймати нові нетипові соціальні ролі. Тому підтримка, і такий нетворкінг дуже важливі. Більше того, громадські організації міжнародні партнери допомагають нам фактично імплементувати останні резолюції Ради безпеки ООН в контексті посилення та залуження жінок до соціального, політичного та економічного життя. Фахівці, які тут працюватимуть, також будуть активно взаємодіяти і з міськими департаментами, що допоможе і міській влади включатися до тих проблем, які є нагальними і потребують вирішення, - зауважила Регіна Харченко.

Наразі проводиться відбір тренерів для майстер-класів та групових занять. Відвідувати тренінги можуть усі жінки віком від 18 років, які бажають розвивати свій потенціал, займати активну життєву позицію та робити конкретні кроки задля подолання гуманітарних наслідків війни.

- З 1 вересня ми відкриваємо двері нетворкінгу для того, щоб кожна жінка змогла розкрити свій потенціал. Плануємо проводити різноманітні майстер-класи, інформаційні, психологічні заняття, гупи взаємопідтримки, тренінги, спрямовані на розвиток жіночого лідерства, підтримку жіночого лідерства на колаборацію з лідерками Запоріжжя та регіону, які можуть виступати в ролі наставниць, - розповіла голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» Ірина Дорошенко.

Проєкт впроваджено за підтримки UN Women Ukraine/ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women's Peace & Humanitarian Fund.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |