У Запоріжжі відкрили Центр ветеранського розвитку

26.01.2024

У Запоріжжі відкрили Центр ветеранського розвитку

У Запоріжжі відкрився Центр ветеранського розвитку. Загалом в країні їх створено вже 13.
Про це під час візиту до Запоріжжя повідомила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

“Військовим, які повертаються з фронту до цивільного життя, потрібна підтримка. Одним з елементів інтеграції ветерана в цивільне життя є отримання цивільної спеціальності, працевлаштування, можливість бути конкурентоспроможним на ринку праці. Аби ветеранам полегшити можливість інтеграції у цивільне життя, Міністерство у справах ветеранів започаткувало створення центрів ветеранського розвитку”, — сказала Юлія Лапутіна.

Центри ветеранського розвитку також стануть хабами для обговорення і зустрічей ветеранів та військових, планування спільних бізнес-моделей чи громадської активності. Тут також будуть працювати психологи, соцробітники та юристи. Є тут і кімната психологічної терапії. Зокрема за допомогою малювання. Сьогодні до цього долучилась і міністерка спільно з керівництвом центру та обласною ВЦА: намалювали картину єдності з калиною та схилами Дніпра.

До повномасштабного вторгнення у нас було 500 тисяч ветеранів, а зараз прогнозовано, включаючи їх родини буде близько 4 мільйонів.

«Тож цей соціальний супровід ми повинні починати вже робити зараз», — підсумувала Юлія Лапутіна.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |