У Запоріжжі триває опитування серед ветеранів війни: деталі

21.09.2024

У Запоріжжі триває опитування серед ветеранів війни: деталі

Одним з наслідків війни, яка триває, є постійно зростаюча кількість ветеранів в Україні. Держава має перед ними обов’язки соціального захисту та реалізації їхніх прав.  Прагнучи покращити ветеранську політику нашого міста Запорізька міськрада прийняла рішення про  створення департаменту, який сприятиме успішній реінтеграції ветеранів і ветеранок до цивільного життя.

Задля  розуміння нагальних потреб і проблем, з якими стикаються ветерани, та визначення того, що потрібно змінити та зробити першочергово, фахівці департаменту впровадили комплексне анонімне опитування. Воно складається  з 29 питань щодо військової служби, пільг, соціальної активності, зокрема, питання про те, чим хочуть займатися ветерани та їхні діти. Крім того, є графа для пропозицій до органів місцевого самоврядування. Опитування не має обов’язкових полів —  якщо людина не бажає відповідати на те чи інше питання, вона може перейти до наступного розділу. Також форма опитування не вимагає обов’язкових персональних даних ветеранів.

— За  перший тиждень пройшли опитування 112 ветеранів і ветеранок. Ми побачили, що людям це цікаво. І на сьогодні вже зрозуміло, що  першочергова допомога ветеранам потрібна саме в медичній сфері. Також за результатами опитування маємо невтішний відсоток тих, хто знає про права і пільги, які для них передбачені законом. Виявляється, наші ветерани мало поінформовані про порядок і спосіб їх отримання, вони не володіють чітким алгоритмом практичної реалізації їхніх прав, — зазначила директорка департаменту з питань ветеранської політики Запорізької міської ради  Олена Швець.

Нагадаємо, опитування серед ветеранів та їхніх рідних триватиме до 4 жовтня цього року. Посилання на нього можна знайти на  сайті Запорізької міської ради, QR-код з посиланням на опитування наявний і в ЦНАПах.

Звертаємо увагу на важливість участі ветеранів в опитуванні, адже його результати стануть основою для вибудовування ветеранської політики міста.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |