У Запоріжжі реконструюють каналізаційні очисні споруди

26.09.2024

У Запоріжжі реконструюють каналізаційні очисні споруди

За підтримки Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) на ЦОС-2 здійснюють реконструкцію одного з вторинних відстійників.

Центральні очисні споруди № 2 обслуговують 250 тисяч жителів правого берега. За добу станція переробляє близько 25 тисяч кубометрів стічних вод. Вторинний відстійник був введений в експлуатацію ще у 1976 році. Довготривала експлуатація в агресивному середовищі стічних вод, корозія металевих конструкцій, пошкодження з’єднань з часом зробили неможливим ефективне очищення стічних вод. А в травні минулого року споруда повністю вийшла з ладу.

- Минулого року конструкції одного з радіальних відстійників повністю зруйнувались внаслідок корозії та тривалого терміну роботи, і нам довелося вивести його з експлуатації. Через це було порушено технологію очищення стічних вод. Завдяки підтримці ЮНІСЕФ ми отримали змогу вирішити це питання. Між нашим підприємством та ЮНІСЕФ було підписано меморандум, завдяки якому ми отримали фінансову допомогу на реконструкцію відстійника, - розповів начальник центральних очисних споруд правого берега Олександр Крайніков.

Благодійники надали фінансування у розмірі 25 млн грн. За ці кошти виконано демонтажні роботи та побудовано новий відстійник із застосуванням інноваційної фінської технології «колесо у воді». Її особливість у тому, що ця технологія запобігає замерзанню механізмів взимку та дозволяє уникнути зупинок через сніг чи лід. Завдяки цьому рішенню підприємство матиме змогу забезпечити стабільну роботу системи водовідведення навіть у найскладніших погодних умовах. Крім того, всі конструкції виготовлені з нержавіючої сталі, що значно збільшує строки їх служби.

Реконструкція була розпочата у березні, завершити роботи планують під кінець року. Крім того, на підприємстві планують оновити й другий відстійник. Для цього вже підшукують інвесторів.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |