У Запоріжжі провели автопробіг на підтримку військовополонених — фото, відео

17.02.2024

Сьогодні, 17 лютого, родичі військовополонених, активісти та просто небайдужі громадяни влаштували автопробіг з прапорами.Мета цієї ініціативи — нагадати українцям та владі про наших військових та військовослужбовиць, яких утримують у полоні російські окупанти. Деякі з них уже майже два роки перебувають в полоні.


«Волю полоненим Маріуполя», «Майже 2 роки в полоні», «Чекаю на тебе, мій герою» — саме з такими плакатами вийшли рідні військовополонених.

«Ми намагаємось проводити такі акції кожні вихідні, і вони проходять не лише в Україні. Ми вкотре нагадуємо всьому світу, щоб повернули наших героїв додому, і про те, що у нас війна», — зазначила координаторка акції Олена, мати військовополоненого.

Учасники створили автоколону з кількох десятків автомобілів та рушили вулицями міста. Також влаштували невеличку акцію.

«Цю акцію, як і інші акції по всій Україні, влаштовують родини військовополонених. Дуже багато хлопців з гарнізону Маріуполя досі перебувають у полоні. З них близько 700 — бійці полку «Азов».

Нам дуже важливо постійно підіймати це питання на всіх рівнях, в Україні та за кордоном, щоб якнайскоріше повернути хлопців додому.

Ми як патронатна служба зустрічаємо їх після обмінів. Знаємо, в якому жахливому стані вони після полону. Вони там утримуються без жодних норм міжнародного права… У них немає зв’язку з родичами, немає медичної допомоги, вони не мають нормальних умов утримання, які передбачені цими нормами. Поки вони залишаються там — це пряма загроза їхньому життю», — розповідає Наталія Соловйова з патронатної служби «Азову».

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |