У Запоріжжі привітали та нагородили вчителів

05.10.2024

У Запоріжжі привітали та нагородили вчителів

В Україні у першу неділю жовтня відзначають День працівників освіти, який всі звично називають Днем вчителя. Цього року свято припадає на 6 жовтня. Традиційно напередодні свята у Запоріжжі вітають вчителів, проходять урочисті святкові заходи. Не став виключенням і цей рік, адже навіть в умовах війни у нашому місті продовжують любити, поважати та вітати вчителів.

Під час урочистого заходу у Запоріжжі зі святом привітали кращих педагогічних працівників міста та області. Зі словами вдячності до вчителів звернулися голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

- Шановні освітяни, вчителі, наші герої. Саме ви тримаєте освітній фронт. Хочу подякувати всім освітянам, які мали можливість виїхати, але залишилися у Запоріжжі. Всім освітянам, які виїхали з тимчасово окупованих територій, продемонструвавши продержавницьку позицію, - сказав Іван Федоров.

Очільник області зазначив, що в умовах війни у Запорізькій області втричі скоротилася кількість шкіл, дошкільних навчальних закладів. Знизився рівень освіти, зменшилась кількість школярів та вихованців дошкільних навчальних закладів. У цій ситуації обласна влада взяла курс на відновлення системи освіти. Адже без якісно навчених нових спеціалістів у Запорізької області не буде майбутнього.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації наголосив, що у новому навчальному році вдалося відновити очне навчання у 122 школах. Вже цього року планується завершити будівництво восьми підземних шкіл. Завдяки підтримці Президента України Володимира Зеленського та міжнародним партнерам у школах Запоріжжя відновлюється система харчування для школярів 1-4 класах. Ще один важливий крок – всі вчителі Запоріжжя, які залишилися у місті, отримуватимуть доплати. Частина з них вже отримала їх за вересень.

- Знання – це зброя. Можливість вчитися – завжди про майбутнє. Пишаюся тим, що маємо таких незламних людей, наших працівників освіти. Ви є справжніми духовною опорою для кожного школяра, - заявила Регіна Харченко.

Секретар міської ради відзначила, що в умовах війни освітяни взяли на себе додаткове навантаження. Саме вони працюють у «Пунктах незламності» та територіальних інформаційних центрах.

Працівників освіти нагородили відзнаками Президента України «За оборону України», медалями «За розвиток Запорізького краю», нагрудними знаками Міністерства освіти і науки «Відмінник освіти України», Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, відзнаками воконкому "Орден пошани". Кращі педагоги отримали щорічну обласну педагогічну премію, премію міського голови.

На завершення для учасників свята провели невелику концертну програму.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |