У Запоріжжі оголосили вирок бойовику «ДНР». Фото

16.06.2023

За матеріалами СБУ засуджено бойовика терористичної організації «днр», який у складі окупаційних угруповань рф захоплював східні та південні регіони України.

За даними пресгрупи УСБУ в Запорізькій області, засудженим є мешканець Донецької області, який ще у 2020 році приєднався до так званої «народної міліції днр». Перебуваючи у званні лейтенанта на «посаді» командира взводу,  брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України, на території міста Маріуполь а в подальшому на Запорізькому напрямку.

У червні 2022 року його направили в район с. Полтавка, Пологівського району для облаштування вогневих позицій та ведення розвідки, але під час проведення першого виходу на  позиції ЗСУ його групу було знищено, а його  взято у полон під час бойового зіткнення на межі Запорізької області.

Наприкінці 2022 року на виконання рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими його було передано російській стороні в рамках обміну військовополоненими.

«На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки в ході розслідування, суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна заочно», — йдеться у повідомленні.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |