У Запоріжжі нагородили паралімпійців та їхніх тренерів

16.09.2024

У Запоріжжі нагородили паралімпійців та їхніх тренерів

З 28 серпня по 8 вересня у Парижі проходили ХVІІ Літні Паралімпійські ігри 2024. Спортивну честь України захищали 140 спортсменів. Серед них сім представників Запорізької області, вихованців Запорізького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Запоріжці виступали у змаганнях з легкої атлетики, плавання, настільного тенісу та тхеквондо. Вони здобули 4 медалі - золоту, срібну та дві бронзові.

Сьогодні у Запоріжжі відбулась урочиста зустріч запорізьких паралімпійців та їхніх тренерів. Їх привітали голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

- Хочу звернутися до спортсменів. Не дивлячись на всі перепони ви примусили Україну собою пишатися. Ви той приклад, коли немає нічого неможливого. Хочу подякувати також тренерам та всій спортивній спільноті. Завдяки вам спорт у Запорізькій області продовжує розвиватися, - сказав Іван Федоров.

Очільник області наголосив, що чотири здобуті запоріжцями медалі це привід пишатися. Важливо, щоб запорізькі спортсмени-паралімпійці ділилися своїм досвідом з іншими.

- Нашим спортсменам-паралімпійцям було дуже складно, адже є багато питань, зокрема відсутність спортивної інфраструктури. Дякую обласній державній адміністрації за те, що ви почали змінювати ситуацію. Дякую за допомогу міжнародним партнерам. Зокрема завдяки їхній допомозі у місті скоро з’явиться чотири інклюзивні спортивні майданчики, - зазначила Регіна Харченко.

Нагадаємо, чемпіонкою стала заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Марія Помазан, яка покращила свій результат у штовханні ядра з результатом 12м 75 см, змагаючись у класі (Т35). Спортсменка тренується під керівництвом Тамари Едішерашвілі.

Микита Барабанов, майстер спорту України з легкої атлетики (спортсмен – лідер), який є гайдом спортсменки з Дніпра, Оксани Ботурчук. Вони здобули срібло у бігу на дистанцію 100 метрів, бронзову винагороду на дистанції - біг 400 метрів та 7 місце на дистанції – 200 . (клас Т12). Микита тренується під керівництвом Костянтина Рурака та Олени Рурак.

Максим Ніколенко, заслужений майстер спорту України з тенісу настільного, виборов бронзову медаль в індивідуальному заліку (клас SB4) та посів 9 місце у парному заліку (клас MD18). Максим тренується під керівництвом Володимира Панасенка.

Спортсмени та їхні тренери отримали грошові сертифікати від області та міста. Марія Помазан на суму 1 мільйон гривень, Микита Барабанов - на суму 800 тисяч гривень, Максим Ніколенко - на суму 360 тисяч гривень, Тамара Едішерашвілі - на суму 500 тисяч гривень, Костянтин та Олена Рурак – на суму 500 тисяч гривень, Володимир Панасенко - на суму 200 тисяч гривень. Також грошові сертифікати отримали фіналісти Паралімпіади та їхні тренери. Зазначимо, виплати фінансуються з міського та обласного бюджетів – 50 на 50.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |