У Запоріжжі мам і дружин загиблих бійців привітали з Днем матері

11.05.2023

У Запоріжжі мам і дружин загиблих бійців привітали з Днем матері

Пані Євгенія тримає на руках крихітку - восьмимісячного синочка Назарчика, копію чоловіка Віктора і нині єдину відраду у житті. Хлопчик ніколи не побачить тата, адже той загинув ще до його народження, захищаючи Україну від російської навали. Жінка згадує, у момент, коли з фронту прилетіла страшна звістка про втрату, перебувала на сьомому місяці вагітності.

- Мій чоловік колись воював у АТО артилеристом і з перших днів повномасштабного вторгнення палко рвався боронити Україну. Казав, що не може всидіти вдома, коли решта побратимів пішли воювати. Я саме була вагітна. Спочатку він займався волонтерством, а потім все ж взяв до рук зброю й пішов добровольцем. Спочатку вони дислокувалися у Запоріжжі на блокпостах, а потім – вирушили на Донецьк, у Авдіївку, - розповіла Євгенія Осипюк.

Пішли у військо й два сина пані Ольги. Старшого – 39-річного Андрія – на жаль, поховала. Жінка тяжко переживає втрату. Досі згадує синові слова, які той сказав перед відправкою на фронт: «Хто, як не я». У чоловіка залишилися також дружина і дві донечки.

- Від початку повномасштабної війни він записався у лави 110-ї бригади Запорізької тероборони. Йому одразу присвоїли звання лейтенанта. Пішов на службу командиром групи коригувальників, а наприкінці квітня – загинув. Пам’ятаю, що того трагічного вечора не дочекалася від нього звичного повідомлення: «На добраніч, все буде добре». Перебували вони у селі Темирівка Гуляйпільського району - на лінії розмежування, - згадує Ольга Попудрібко.

Пані Євгенія та пані Ольга разом з іншими жінками, які втратили на війні синів та чоловіків, отримали привітання у передвісті Дня матері. Акція започаткована міською владою та спрямована на підтримку жінок цієї категорії, які зареєстровані у районних управліннях соціального захисту населення міста й залишаються в обласному центрі, не виїжджаючи за його межі. Доєдналися до ініціативи й представники ДЮСШ «Спас».

- Сьогодні така знакова подія. Напередодні Дня матері, який відзначатиметься 14 травня, виконавчий комітет Запорізької міськради прийняв рішення привітати всіх матерів та вдів наших загиблих героїв, які полягли на фронті, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії, - зазначив директор департаменту спорту, сім’ї та солоді Запорізької міськради Владислав Ковпак.

Акцію провели спільно з міжнародними партнерами (за сприяння КП «інститут розвитку міста») та волонтерами - громадською організацією «Белуга. ЮА». На рахунку останніх це далеко не перша така акція, адже вони активно підтримують військових і переселенців з перших днів війни.

- На прохання Запорізької міськради ми відгукнулися та взяли участь у цій акції. Наша громадська організація допомагає від початку війни, також надає гарячі обіди для переселенців і наразі ми підтримуємо людей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ груп, а також багатодітні родини. Також ми підтримуємо ЗСУ, - підкреслила волонтерка ГО «Белуга. ЮА» Світлана.

Загалом спільна акція, приурочена до Дня матері, охопить всі райони міста.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |