У Запоріжжі фіксують факти недотримання мовного закону

23.04.2024

У Запоріжжі фіксують факти недотримання мовного закону

Складові малого та середнього бізнесу, як-от магазини, заклади харчування або ж надання побутових послуг, мають змінити мову реклами, що опублікована мовою агресора, на державну.

У департаменті правового забезпечення міськради вкотре закликають власників конструкцій бути відповідальними й дотримуватися чинного мовного законодавства. Так, відповідно до ст. 32 ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст. 6 ЗУ «Про рекламу» мовою реклами в Україні є державна мова.

Зі свого боку департамент управління активами Запорізької міської ради наполегливо звертає увагу і попереджає власників рекламних конструкцій про необхідність дотримання мовного законодавства України, аби не стикатися в подальшому з юридичними проблемами і репутаційними ризиками.

Розпорядженням міського голови від 24 жовтня 2023 року № 253 створено робочу групу, до складу якої ввійшли представники виконавчих та правоохоронних органів. Її мета – проведення рейдів-обстежень містом та фіксація наявності російськомовних рекламних конструкцій. Також виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення від 9 листопада 2023 року № 643 "Про впорядкування дій з демонтажу інформаційних стендів, дощок, вивісок, зовнішньої реклами, інформація на яких здійснюється російською мовою".

Всіх підприємців просять дослухатися і добровільно виконати вимоги чинного законодавства. У разі відсутності реакції на попередження буде проведений демонтаж на підставі рішення виконавчого комітету.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |