У Запоріжжі енергетики пояснили чехарду з графіками відключень електрики

25.06.2024

У Запоріжжі енергетики пояснили чехарду з графіками відключень електрики

Дуже багато скарг надходить від жителів Запоріжжя на безлад у графіках відключень електрики в їх домах, несправедлівість у складанні графіків, наявність «блатних» будинків, де електропостачання не вимикається ніколи, увімкненням світла з суттєвим запізненням тощо.

Керівництво ПАТ «Запоріжжяобленерго» заявило, що, мовляв, розуміє обурення містян. Особливо тих споживачів, які входять до черг, в будинках яких на добу 12 годин відсутнє електропостачання. Таке буває, коли задіяні одразу три черги відключень.  Наприклад, 25 червня у таку «халепу» потрапили жителі будинків, які входять у 1 та 6 черги.

«Коли наступного разу будуть задіяні одразу три черги, це будуть інші номери черг — відповідно до заздалегідь оприлюдненої Схеми застосування графіків погодинних відключень:

Схема розроблена таким чином, аби навіть за умов введення трьох черг одночасно:

— Періоди НАЯВНОСТІ енергопостачання були прогнозованими та не припадали на один і той самий час кілька днів поспіль;
— Забезпечити щонайменше 8 годин БЕЗПЕРЕРВНОГО енергопостачання на добу для кожної з черг.

В цілому Схема передбачає для КОЖНОЇ черги:

— 4 години відключення на добу за умови застосування однієї черги
— 8 годин відключення на добу за умови застосування двох черг одночасно
— 12 годин відключення на добу за умови застосування трьох черг одночасно.

Іншими словами, алгоритм дій «Запоріжжяобленерго» відомий заздалегідь — ми керуємось Схемою, де кожна черга прогнозовано має рівний розподіл енергії. Але обсяги доступної для нашої області енергії щодня можуть бути різними та дефіцит може посилюватись протягом дня», — повідомили у ПАТ «Запоріжжяобленерго».

За прогнозами енергетиків Запоріжжя, найближчими тижнями ситуація в Об’єднаній енергосистемі й надалі залишатиметься такою ж складною, як зараз, та потребуватиме застосування трьох черг одночасно, — тож з подібними обмеженнями може стикнутися кожна з черг.

«Єдина можливість скоротити частоту та тривалість відключень – споживати електроенергію ощадливо та відповідально. Краще не вмикати потужну техніку у період пікових навантажень – з 08:00 до 11:00 та з 18:00 до 22:00. За можливості, відкласти її роботу на нічні години – з 01:00 до 05:00», — звернулись наостанок енергетики.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |