У Запоріжжі безробітних залучають до виконання суспільно корисних робіт

09.06.2023

У Запоріжжі безробітних залучають до виконання суспільно корисних робіт

Задіяти до виконання суспільно корисних робіт можуть містян та вимушених переселенців, які перебувають на обліку в Запорізькій філії обласного центру зайнятості, як безробітні. Після звернення до центру зайнятості необхідну кількість безробітних буде спрямовано на підприємство, разом із коштами на заробітну плату для них. Вже далі з кандидатами укладають трьохмісячні договори, які передбачають виконання певного переліку робіт.

- Це роботи з благоустрою, з відновлення, вантажно-розвантажувальні роботи, роботи з гуманітарної допомоги, тобто всі види робіт, до яких можливо залучити безробітних осіб. Дане рішення діє в рамках державної програми «Армія відновлення», тому в Запоріжжі наразі ця програма буде запроваджуватися та діяти. Наразі міська рада активно співпрацює з Запорізькою філією обласного центру зайнятості щодо залучення безробітних осіб, - зазначив радник міського голови Геннадій Твердохлєбов.

Одним з перших скористалося програмою по залученню на суспільно корисні роботи безробітних комунальне підприємство «Запоріжринок». Воно вже уклало договори з десятьма безробітними, які допомагають наводити лад на восьми міських ринках.

- Ці люди виконують всю роботу з благоустрою – фарбування парканів, покіс трави. Найближчим часом будемо бетонувати ями. Кожні два тижні ці робітники переміщаються з одного ринку на інший для виконання робіт, - розповів перший заступник директора КП «Запоріжринок» Олександр Харченко.

Найближчим часом програмою мають намір скористатися ще кілька комунальних підприємств та районні адміністрації. Залучити до виконання суспільних робіт планують 140 безробітних, з якими зараз укладаються договори.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |