У місті продовжують встановлювати нові пожежні гідранти

03.10.2024

У місті продовжують встановлювати нові пожежні гідранти

У Запоріжжі триває робота з заміни пожежних гідрантів на сучасні наземні. Сьогодні робітники комунального підприємства «Водоканал» встановили новий гідрант на вулиці Стефанова у Шевченківському районі.

- Ці поверхневі пожежні гідранти – безкоштовна допомога від партнерів. Встановлюємо їх у місцях, де вони принесуть найбільше користі - це багатоповерхова забудова, навчальні заклади, соціально значущі об’єкти. На тих водогонах, де прокладені широкі труби - діаметром 200, 300 міліметрів. Наявність таких сучасних і легко помітних завдяки яскраво червоному кольору гідрантів значно полегшує доступ до води для працівників ДСНС у разі екстреної потреби чи виникнення пожежі. Вони розташовані не десь у глибині двору, не на проїжджій частині, а у зручному для швидкого під’єднання місці, - розповів начальник дільниці №2 цеху №3 комунального підприємства «Водоканал» Юрій Павлов.

Наразі у Шевченківському районі встановлені більше 30 поверхневих пожежних гідрантів. По мірі того, як будуть надходити гідранти від партнерів, ще кілька планується встановити на 1-му, 2-му, 3-му мікрорайонах.

Навесні минулого року Запоріжжя отримало 100 сучасних червоних гідрантів від компанії «Торговий дім «ІНВАР» в рамках допомоги від місцевого бізнесу. Всі гідранти пройшли випробування працівниками Головного управління ДСНС України в Запорізькій області. Рятувальники зазначають, що наявність та наземне розташування гідрантів значно прискорює підключення пожежних рукавів та економить дорогоцінний час при тушінні пожеж.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |