У МАГАТЕ розповіли, чи здатні змусити росіян залишити Запорізьку АЕС

20.06.2024

У МАГАТЕ розповіли, чи здатні змусити росіян залишити Запорізьку АЕС

Резолюції МАГАТЕ говорять про те, що Росія повинна покинути станцію, але не вказують, що організація забезпечить виконання цього.

Міжнародне агентство з атомної енергії не має повноважень для примусового виконання своїх резолюцій, у тому числі тих, які закликають Росію до термінового виведення всього несанкціонованого персоналу із Запорізької АЕС та до негайного повернення станції під контроль компетентних органів України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

«Знову ж таки, МАГАТЕ не має повноважень для примусового виконання резолюцій, а тим більше резолюцій, які передбачають застосування військової сили – оскільки те, що ви кажете мені, означає, що ми повинні вигнати людей із Запорізької атомної електростанції. Отже, це вже за рамками (повноважень МАГАТЕ, – ред.)», — прокоментував Гроссі питання про те, як МАГАТЕ планує забезпечити виконання своїх резолюцій, особливо щодо негайного виведення несанкціонованого персоналу із ЗАЕС.

Він додав, що в ухвалених резолюціях «не йдеться про те, що МАГАТЕ має це зробити».

«Резолюції говорять про те, що Росія повинна покинути станцію. Вони не кажуть, що МАГАТЕ забезпечить виконання цього, жодна міжнародна організація не має змоги зробити це», – зазначив Гроссі.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |