У центрі Запоріжжя люди задихаються через роботу приватної котельні

18.02.2024

Ще на початку 2010 року поруч з будинком по вул.Фортечній, 4 були побудовані комерційні приміщення. Зараз вони здаються в оренду. Та головна проблема, це місцева котельня в цій споруді. Люди жаліються,  що й до цього не можливо було нормально дихати, а після оголошення воєнного стану, коли зачинився дитячий садочок поруч, сморід став нестерпним.


«Мені 85 років і я щодня маю задихатися від смороду. Коли в котельні не топиться, то хоч іноді можна відкрити вікна. Від запаху в мене підіймається тиск, починаю задихатись, адже моя квартира навпроти цієї котельні на 8 поверсі», — розповідає Любов Чебан.

«Я не знаю чим вони там зараз топлять, але сморід стоїть неймовірний. Дим стелиться, і навіть коли все закрито, я вікна не можу відкрити», — додає сусідка по будинку Фортечна 4, Таміла Михайлівна.

Ця проблема вже давно стоїть поперек горла у місцевих. Попри численні звернення до міської влади, ситуація не змінюється.

Голова ОСББ Фортечної, 4 Андрій Самченко, каже що листування на цю тему з чиновниками тривають з 2013 року, але окрім паперу немає нічого.

«Останній раз ми звернулись до міськради наприкінці грудня. А вже в кінці січня була відповідь, що справу передали до прокуратури. Втім прокурорські посилаються зараз на те, що зараз діє мораторій на перевірку суб’єктів підприємницької діяльності», — говорить Андрій Самченко.

То ж в людей увірвався терпець і вони звернулись до журналістів та пішли до власника котельні.

На зустріч з мешканцями все ж таки вийшов чоловік, який назвався представником власника, та не на камеру дав слово: «через тиждень ми змінено трубу і такої проблеми не буде взагалі».

У свою чергу мешканці кажуть, що доведеться взяти це і їм на особистий контроль. Ми ж також продовжимо слідкувати за перебігом подій навколо приватної котельні по вул.Фортечній, 4.

Фото та текст Славка Твердохліба

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |