Твоїх героїв славимо, Україно!

26.09.2024

Твоїх героїв славимо, Україно!

1 жовтня Україна відзначатиме одразу кілька знакових для нашої держави свят – День захисників і захисниць України, День українського козацтва і День ветерана.

Напередодні цієї дати, 26 вересня, за ініціативи департаменту освіти Запорізької міськради й за участі «Центру творчості дітей та юнацтва Олександрівського району» відбувся міський фестиваль «Твоїх героїв славимо, Україно!».

- Останні 3 роки фестиваль відбувався у дистанційному форматі. І тільки цьогоріч ми маємо змогу особисто у теплій атмосфері привітати наших захисників і подарувати їм свої любов, тепло та вдячність, - розповіла завідувачка відділу організаційно-масової роботи та позашкільної освіти «Центру творчості дітей та юнацтва Олександрівського району» Марина Мирчева.

Мета заходу - вшанування мужності та героїзму захисників та захисниць України, виховання в молоді шанобливого ставлення й поваги до захисників, ветеранів російсько-української війни, патріотичного виховання дітей та учнівської молоді засобами музичного, хореографічного та поетичного мистецтва.

На цьогорічний фестиваль, який з метою безпеки дітей і глядачів проводився у приміщенні укриття Хабу «Незламний Титан», завітали почесні гості – сучасні герої українського народу - ветерани Запорізької ради ветеранів.

У заході взяли участь вихованці семи позашкільних закладів освіти – віком від 4 до 21 року. Фестиваль цьогоріч мав змішаний формат: до святкової програми увійшли виступи 10 дитячих колективів, а також відео, в якому запорізька малеча різних районів міста шле привітання захисникам і захисницям.

Серед творчих дарунків військовим – листівки, обереги і власне концертні номери в різноманітних жанрах: хореографія, вокал, художнє слово, інструментальний жанр.

Також в залі укриття організували тематичну виставку образотворчих робіт вихованців позашкілля Запоріжжя.

Крім того, в рамках урочистої події юні запоріжці написали свої привітання та побажання на «Прапорах подяки» - символах пошани й вдячності. Їх, а також відеозапис фестивалю, передадуть вартовим нашої держави – учасникам бойових дій, які боронять Україну на Запорізькому напрямку. Цю почесну місію покладено на ветеранів, які завітали на свято. Вони впевненні, що перегляд фестивалю обов’язково підніме бойовий дух військових, оскільки вони дуже сумують за своїми рідними, за атмосферою цивільного життя, і цей святковий захід стане для них своєрідним дитячим благословенням.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |