Суд відправив колишнього запорізького воєнкома у СІЗО

08.08.2023

Суд відправив колишнього запорізького воєнкома у СІЗО

Колишній очільник Запорізького обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки перебуватиме під вартою у слідчому ізоляторі, але з можливістю внесення застави.

Як повідомляє пресгрупа ДБР, Печерський райсуд Києва розглянув клопотання ДБР про обрання запобіжного заходу посадовцю, якого підозрюють у зловживаннях службовим положенням у вигляді тримання під вартою. Суд погодив арешт воєнкома з можливістю внесення застави у сумі 3 млн грн.

Нагадаємо, керівнику Донецького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який минулого року працював у Запоріжжі на аналогічній посаді, інкримінують перевищення службових положень в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 КК).

Встановлено, що у 2022 році, перебуваючи на посаді керівника Запорізького ОТЦК та СП, посадовець без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. В результаті військовослужбовцям, які не брали участь у боях, були нараховані безпідставні виплати в сумі 981,3 тис. гривень.

Також керівник військкомату влаштовував на роботу у ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду кримінальних справ по особливо тяжким злочинам.

Санкція ч. 5 ст. 426-1 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники примусово паспортизують дітей від 14 років.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |