Ситуація на Запоріжжі щодо російського вторгнення станом на 23 червня

23.06.2024

Ситуація на Запоріжжі щодо російського вторгнення станом на 23 червня

Почалась 851 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

За інформації Генштабу ЗСУ, на Оріхівському напрямку 5 штурмових дій противника зазнали невдачі в районі Роботиного, Малої Токмачки та Кам’янського.

На Придніпровському напрямку шість штурмових дій ворога успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

Як пише ISW, війська РФ посилили авіаудари та наземні атаки поблизу Кам’янського (не далеко від Оріхова) 22 червня, потенційно готуючись до відновлення наступальних дій на цій ділянці фронту.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що 22 червня російські окупанти атакували поблизу Кам’янського, а також зазначили, що загарбники випустили 36 некерованих плануючих бомб по населеному пункту, перш ніж відновити наземні атаки.

В ISW не спостерігали активних російських наземних операцій або потужних авіаударів у районі на захід від Оріхова за останній місяць, йдеться у звіті.

«Інтенсивне використання російських плануючих бомб і відновлення наземних атак свідчить про те, що російські війська можуть мати намір відновити наступальні операції в цьому районі найближчими днями», — розповіли експерти Інституту вивчення війни.

Війська РФ також продовжували наземні атаки поблизу Роботиного, біля Вербового, поблизу Малої Токмачки та Новопокровки, а також біля Нестерянки 21 і 22 червня.

Деякі «воєнкори» стверджували, що ЗСУ посилюють контратаку на напрямку Оріхів — Мала Токмача.

Російські джерела стверджували, що ЗСУ нібито завдали ударів по електричній інфраструктурі в окупованій РФ західній частині Запорізької області, і використали ці удари, щоб стверджувати, що українці начебто намагаються загрожувати Запорізькій атомній електростанції.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |