Щодо підтримки обдарованої молоді

13.08.2022

Щодо підтримки обдарованої молоді

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Наше місто завжди підтримувало талановитих запорізьких юнаків і дівчат. Саме тому навіть в умовах дії воєнного стану ми не згорнули фінансування Міської програми підтримки обдарованої молоді.

Завдяки цій програмі у першому півріччі фінансову підтримку отримали вже більше шестисот обдарованих молодих людей міста. Серед них - студенти, молоді вчені, учні професійно-технічних навчальних закладів та мистецьких шкіл, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл та активісти молодіжного руху.

Зазначу, що більшість кандидатур для нагородження визначаються не у міській раді, а безпосередньо у вищих навчальних закладах, коледжах та закладах професійно-технічної освіти. Головними критеріями при цьому є успіхи у навчанні, досягнення у науково-дослідницькій діяльності, у галузі спорту, культури та мистецтва, а також у громадській та у волонтерській діяльності.

Програма підтримки обдарованої молоді фінансується з бюджету міста. У поточному році на її реалізацію передбачено більше трьох мільйонів гривень. Розмір матеріальної допомоги на одну людину складає від однієї до п’ятнадцяти тисяч гривень. Наприклад, по п’ятнадцять тисяч гривень раз на рік отримують одинадцять молодих запорізьких вчених. Загалом на підтримку обдарованої молоді з бюджету громади у першому півріччі було спрямовано один мільйон та майже 700 тисяч гривень.

Реалізація програми продовжиться і у другому півріччі. Завдяки цьому фінансову підтримку отримають ще 617 молодих талановитих запоріжців. На це у бюджеті міста передбачено один мільйон та майже 400 тисяч гривень.

Дякую запорізьким юнакам і дівчатам за активну участь в житті міста та країни.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в