СБУ повідомила про підозру двом заступникам «голови» містечка на Запоріжжі

27.03.2023

СБУ повідомила про підозру двом заступникам «голови» містечка на Запоріжжі

Служба безпеки України повідомила про підозру псевдозаступникамголови окупаційної «Чернігівської військово–цивільної адміністрації Бердянського району» Запорізької області.

Співробітники УСБУ в Запорізькій області встановили, що мешканці Бердянського району в обмін на лояльність російських нацистів, активно почали співпрацювати з окупантамиз широкомасштабного вторгнення, за що й отримали фейкові посади в окупаційній «владі».

У новому статусі вони забезпечують безперешкодну роботу військової окупаційної адміністрації та допомагають поширювати «рускій мір» серед місцевих мешканців. Перебуваючи на посадах вони змінили більшість працівників підпорядкованих установ. На «звільнені» місця набрали однодумців. Всім, хто не погоджувались з діяльністю «нової влади»,  вони погрожували переслідуваннями та відправкою на «підвал», примушуючи до співпраці.

На виконання завдань своїх кураторів колаборанти проводили агітаційні заходи у Чернігівському районі. Наних вонипереконували мешканців району у тому, що росія тут назавжди та закликали до підтримки та допомоги окупаційним військам. Також зрадники, аби догодити окупантам та довести свою відданість,провелиінвентарізацію об’єктів нерухомостідля подальшої перереєстрації майна суб’єктів господарювання на баланс окупаційної влади. Окремо, була проведена перевірка нерухомості мешканців Чернігівської селищної територіальної громади, які виїхали на підконтрольну територію України. Усе майно, власники якого не з’явились  для реєстрації, підлягало «націоналізації»  у власність агресорів.

«Кваліфікували дії колаборантів за ч. 5 ст. 111-1 КК (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора)», — повідомили в пресгрупі УСБУ в Запорізькій області .

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в