Росіяни застосували на Запоріжжі хімічні боєприпаси

08.08.2023

Росіяни застосували на Запоріжжі хімічні боєприпаси

Російська окупаційна армія 6 серпня застосувала в районі Новоданилівки Запорізької області заборонені хімічні боєприпаси.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

«Ворог, в порушення всіх Конвенцій, продовжує використовувати хімічні боєприпаси. Минулої доби противник у районі н.п. Новоданилівка здійснив 2 артилерійські обстріли з РСЗВ боєприпасами, які містять хімічну речовину (ймовірно, хлорпікрин)», — написав генерал.

За його даними, внаслідок цього обстрілу люди не постраждали.

Додамо, що хлорпікрин подразнює слизові оболонки. Він викликає сльозотечу, змикання повік, бронхіт та набряк легень. У людини починаються сильні неконтрольовані конвульсії м’язів діафрагми. Його заборонено використовувати у військових цілях згідно з Конвенцією про заборону хімічної зброї…

Нагадаємо, згідно з повідомленням Міністерства економіки України, Кабінет Міністрів передав акції Вінницького авіаційного заводу в управління компанії «Мотор Січ», які були передані Міністерству оборони в листопаді минулого року.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |