Росіяни за дві доби завдали понад тисячу ударів по селах Запорізької області

24.06.2024

Росіяни за дві доби завдали понад тисячу ударів по селах Запорізької області

Впродовж двох діб російські нацисти здійснили 378 БПЛА-атак, завдали 57 ударів із реактивних систем залпового вогню, 597 – з артилерії та 8 – з авіації. Унаслідок обстрілів загинула людина, ще двох – поранено.

За інформації ГУНП в Запорізькій області, 22 та 23 червня під вогнем загарбників перебували Оріхів, Гуляйполе, Верхня Терса, Мала Токмачка, Роботине, Левадне, Малинівка, Новоандріївка Пологівського району та Кам?янське Василівського району.

Війська рф вдарили фугасними авіабомбами по Верхній Терсі, внаслідок чого 87-річна місцева жителька отримала осколкові поранення ніг. Жінку госпіталізували.

22 червня під час ракетного удару по енергетичному об’єкту в Запорізькому районі 38-річний чоловік отримав мінно-вибухові травми. Потерпілий помер під час проведення реанімаційних заходів.

Поліцейські зафіксували 10 повідомлень про руйнування житлових та промислових об’єктів інфраструктури. Внаслідок обстрілу території Гуляйпільської ОТГ знищено дев’ять складських приміщень. У Воздвижівській тергромаді пошкоджені домоволодіння, прибудинкові споруди, транспортні засоби, гаражі.

Також зруйновані домоволодіння жителів Пологівського району та будинки на території садового товариства у Василівському районі.

На місцях обстрілів поліцейські зібрали докази воєнних злочинів. За матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу (Порушення законів та звичаїв війни).

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |