Росіяни хочуть таємно поховати українських підлітків, яких вбили рік тому у Бердянську

05.07.2024

Російська окупаційна влада Бердянська планує таємне поховання українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова. Загарбники жорстоко вбили українських патріотів понад рік тому.

Про це Медійній ініціативі за права людини повідомив батько Тіграна, Григорій Оганнісян.

«З убитих російськими силовиками підлітків окупаційна влада робить “терористів”. За рік після вбивства їх терміново вирішили поховати у безіменній могилі. Зробити це збираються цілком таємно, не повідомивши рідних ані про час поховання, ані про місце», — йдеться у повідомленні видання.

Нагадаємо, Микиту та Тимура було вбито 24 червня 2023 року в тимчасово окупованому Бердянську. Тіла вбитих хлопців загарбники не віддають рідним. Спочатку російські слідчі заявляли родичам, що дозволять забрати і поховати тіла підлітків.

Однак під різними приводами окупаційна влада щоразу відмовляла у передачі тіл. Тепер же їх хочуть поховати, як “терористів”.

Тігран Оганнісян

Нагадаємо, що Оганнісяна, Ханганова і їхні сім’ї російська окупаційна влада переслідує з вересня 2022 року. Тоді Тіграна викрадали з дому, впродовж п’яти днів катували та знущалися над ним. Хлопця відпустили лише після розголосу про зникнення дитини. Також сім’я намагалася вивезти Тіграна з окупації, однак окупанти заарештували хлопця та батьків і повернули їх в окупований Бердянськ.

Упродовж пів року діти перебували під жорстким пресингом окупантів. Їх допитували, змушували брати участь у “слідчих експериментах”.

В останні кілька тижнів перед позасудовою стратою тиск посилився. Слідчі оголосили обвинувачення підліткам у підготовці диверсії та запланували передачу справи до суду.

У день вбивства до Микити приїхав слідчий, з яким вони мали довгу розмову. Надвечір хлопці пішли гуляти і їх вбили — як стверджує окупаційна влада Бердянська, через напад на “поліцейських”.

Микита Ханганов

МІПЛ вважає, що Тіграна Оганнісяна і Микиту Ханганова вбили навмисно. Відповідальність за це покладаємо на окупаційну владу Бердянська, підрозділ Росгвардії, який на момент вбивства перебував у Бердянську, керівництво Слідчого комітету РФ, вище військово-політичне керівництво Росії, для якого терор і знущання над цивільним населенням є основою державної політики та окупаційних практик…

У Запоріжжі на честь вбитих підлітків цього року названо вулицю Лассаля, яка знаходиться у Заводському районі. Цю вулицю розділили на дві окремі частини і присвоїли їм нові назви.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |