Реформування медицини – важливе питання для міста

02.05.2024

Реформування медицини – важливе питання для міста

Відбулась виїзна нарада з питань продовження реформування медичної галузі міста Запоріжжя. У заході взяли участь заступниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Будяк, заступниця міського голови Елла Слепян, начальник комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради Олена Литвиненко.

Головна мета реформи – покращення якості медичних послуг, які надаються запоріжцям, підвищення ефективності роботи медичних закладів. Цього можна досягти лише завдяки реформуванню та шляхом створення самодостатніх лікарень, які не потребують дотацій з міського бюджету. Всі міські лікарні мають забезпечувати за рахунок власних коштів, отриманих від НСЗУ, виплату заробітної плати своїм працівникам. Адже не потрібно забувати, що можливості бюджету в умовах війни зараз обмежені. Також після реформування лікарні мають відповідати всім вимогам, щоб максимально ефективно співпрацювати з НСЗУ, отримуючи кошти за надання послуг населенню.

Разом з тим реформа має бути реалізована так, щоб не допустити зникнення медичних закладів, втрати медиками своїх робочих місць. Головне, що запоріжці, вимушені переселенці не повинні втратити можливість отримувати необхідні медичні послуги.

Саме тому зараз представники обласної та міської влади спільно опрацьовують варіанти продовження реформування існуючих медичних закладів міста. Зокрема під час виїзної наради заступниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Будяк, заступниця міського голови Елла Слепян, начальник комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради Олена Литвиненко відвідали міські лікарні №№1, 7, 4 та 3.

Учасники наради на місці вивчили, як працюють згадані лікарні, як організована робота їх відділень, наскільки вони завантажені пацієнтами та які послуги там надаються. Керівники медичних закладів проінформували про підсумки роботи за 2023 рік та у нинішньому році, плани розвитку медичних закладів, стан виплати заробітної плати та інше. Отримана інформація допоможе у формуванні та реалізації подальших планів реформування медичних закладів.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |