Путін прохає вивести українські війська з Запорізької області

15.06.2024

Путін прохає вивести українські війська з Запорізької області

Володимир Путін учора, 14 червня, озвучив умови негайного перемир’я з Україною. Він зажадав, щоб було повністю виведено українські війська з усієї території Запорізької, Донецької, Луганської та Херсонської областей.

«Звертаю увагу, саме з усієї території цих регіонів у межах їхніх адміністративних кордонів, які існували на момент їхнього входження до України. Як тільки у Києві оголосять, що готові до такого рішення і почнуть реальне виведення військ із цих регіонів. А також офіційно повідомлять про відмову від планів вступу до НАТО, з нашого боку негайно піде наказ припинити вогонь та розпочати переговори», — заявив Путін.

У Міністерстві закордонних справ України вже відреагували на ультиматуми Путіна. Вони повідомили, що ці умови вже не раз звучали від РФ і вони націлені на те, щоб ввести в оману міжнародне співтовариство, підірвати дипломатичні зусилля, спрямовані на досягнення справедливого миру і розколоти єдність світової більшості навколо цілей та принципів Статуту ООН.

«У планах Росії не мир, а продовження війни, окупація України, знищення українського народу та подальша агресія в Європі, – кажуть у Міністерстві закордонних справ. – Україна ніколи не прагнула цієї війни і як ніхто інший у світі хоче її завершення. Але щоб змусити Росію відмовитися від агресії, зусиль однієї країни недостатньо».

У МЗС України також наголосили, що заява Путіна з’явилася за день до проведення інавгураційного Глобального саміту миру у Швейцарії, і це свідчить про те, що РФ боїться справжнього миру.

На заяву російського президента відреагували й в НАТО. Так, генеральний секретар Йєнс Столтенберг заявив, що не вважає пропозицію Путіна щодо України мирною. Країни НАТО продовжуватимуть надавати військову підтримку нашій країні.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |