Проект ремонту запорізького Палацу дитячої та юнацької творчості за 1,5 мільйонів зробить фірма, зареєстрована 3 місяці тому

30.09.2024

Проект ремонту запорізького Палацу дитячої та юнацької творчості за 1,5 мільйонів зробить фірма, зареєстрована 3 місяці тому

Департамент освіти і науки Запорізької міської ради замовив за 1 млн 499 тисяч грн розробку проектно-кошторисної документації та здійснення проходження експертизи проекту капітального ремонту приміщень будівлі Міського Палацу дитячої та юнацької творчості. Про це «Паноптикон» дізнався з опублікованих даних закупівлі. В матеріалах закупівлі відсутні будь-які документи про технічне завдання на проектувальні послуги, тому неможливо встановити, чи пов'язані ці роботи з реконструкцією, яка триває вже 3 роки.

Нагадаємо, тривалий і скандальний ремонт палацу триває з 2021 року: кілька разів на об'єкті змінювалися підрядники, а на самому початку роботи з реконструкції критикували відомі урбаністи.

Розробником проектно-кошторисної документації за 1,5 млн грн обрали ТОВ «Південьінвестпроєкт». З відкритих реєстрів відомо, що ця фірма була зареєстрована лише 3 місяці тому. Однак вже через 2 місяці свого існування отримала перший підряд за бюджетні кошти — від Департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради.

Офіційно очолює ТОВ «Південьінвестпроєкт» Верба Ольга Сергіївна — до свого проектного бізнесу вона працювала головним спеціалістом-економістом в транспортному управлінні запорізької мерії. В тій же декларації вказаний чоловік Ольги Верби — Ляховецький Тарас Іванович. Він є керівником компанії з дуже схожою назвою ТОВ «Південьекспертпроект». А вже ця фірма — далеко не новачок на ринку проектування та експертизи. Декілька прикладів: ще у вересні 2022 року за один день «Південьекспертпроект» отримав 5 однакових підрядів загалом на 400 тисяч грн від Департаменту ЖКГ Запорізької міськради, цьогоріч лише за 25-26 вересня фірма отримала три замовлення від концерну «Міські теплові мережі» на майже 80 тисяч кожне, а в липні замовлення майже на 1 млн грн за проект будівництва укриття для футбольної школи.

Источник: panoptikon.org

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |