Повістки не отримають: хто з запоріжців зможе мобілізуватися лише за бажанням

14.09.2024

Повістки не отримають: хто з запоріжців зможе мобілізуватися лише за бажанням

Мобілізація в Україні триває, тому повістки можуть бути видані військовозобов’язаним чоловікам віком від 18 до 60 років, які відповідають медичним вимогам і не мають інших причин для відстрочки. Проте, є категорії запоріжців, які мають право вступити до армії лише за власним бажанням.

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема це стосується осіб, які мають:

  • інвалідність II та III груп було встановлено в процесі підвищення або зниження групи;
  • ,
  • інвалідність була присвоєна через поранення, травми або каліцтва, отримані під час бойових дій на захист України;
  • ,
  • виявлено втрату кінцівок, парних органів або інші тяжкі травми.

Також під ці нововведення підпадають пацієнти з онкологічними захворюваннями, психічними або інтелектуальними розладами, церебральним паралічем або паралітичними синдромами, що отримали інвалідність з дитинства. Варто зазначити, що такі громадяни можуть вступити до Збройних Сил України лише за власним бажанням.

Окрім цього, до лав ЗСУ добровільно долучитися можуть і жінки. Так, громадянки, які мають медичну чи фармацевтичну освіту, нині стають на військовий облік, однак це не означає, що їх можуть вирядити на фронт.

Зокрема, йдеться про громадян, що заброньовані для роботи в органах державної влади, критично важливих підприємствах та організаціях. Водночас такі люди мають перебувати на спеціальному військовому обліку.

Також не призвуть до ЗСУ наукових працівників, викладачів закладів освіти, наукових установ, які працюють не менш як на 0,75 ставки.

Читайте також: Як перед наступом на Авдіївку: РФ збільшила темпи підготовки окупантів в Маріуполі

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |