Обрали переможців щорічного міського конкурсу «Кращий опікун року»

16.09.2024

Обрали переможців щорічного міського конкурсу «Кращий опікун року»

У Запоріжжі існує багато добрих традицій. Одній з них – обирати найкращого опікуна міста - вже 8 років. І навіть війна не спромоглась її зруйнувати. Як не змогла вона й вплинути на бажання та готовність запоріжців створювати родини й брати під опіку позбавлених батьківської турботи дітей, підставляти плече тим, хто потребує допомоги.

- Коли розпочалося повномасштабне вторгнення і стало відомо, яка велика кількість дітей втратили свої сім’ї через війну, скільки з них було евакуйовано без батьків, до нас прийшло дуже багато родин, які були готові просто зараз взяти опіку над цими дітьми, аби малеча не залишилася в інтернатних закладах, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей міськради Наталя Сиворакша.

Сьогодні в місті Запоріжжя з населенням 700 тисяч людей виховується 767 усиновлених діток в 422 сім’ях, функціонує 10 дитячих будинків сімейного типу, де знайшли родинне тепло 74 дитини. Ще 18 діток виховується в 9 прийомних запорізьких сім’ях, близько тисячі дітлахів було влаштовано до опікунських родин. Крім того, в Запоріжжі є досвід патронатної родини, в якій виховуються 4 дітей.

Надзвичайно важливо підтримувати тих, хто має наснагу піклуватися, оберігати та виховувати надію держави – маленьких українців. А в скрутні часи – поготів.

З цією метою майже місяць назад стартував унікальний для України міський конкурс «Кращий опікун року», який прописався у нашому місті з 2016 року. За цей час він охопив більше 260 опікунів, піклувальників, прийомних батьків і батьків-вихователів, які мешкають на території Запоріжжя та виховують від двох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування . Цього разу заявки подали 15 родин, в яких виховуються 40 дітей.

Команди пройшли 3 етапи конкурсних завдань. Спочатку учасники познайомили журі, до складу якого увійшли представники служби (управління) у справах дітей та благодійних організацій, зі зворушливими історіями своїх родин, потім змагалися у спритності та згуртованості під час захоплюючого квесту, а на останньому етапі - презентували власну візію майбутнього України в рамках конкурсу малюнка.

До Дня усиновлення в Незламному хабі «Орбіта» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращий опікун року».

- Ще до початку повномасштабного вторгнення в Україні наголошували на тому, що насправді система інституційного виховання дітей пережила своє. І дитині важливо зростати в родині. Розуміти і відчувати, як це – коли є мама, коли є тато, коли є поруч люди, які твої - щирі і люблячі, які завжди будуть підтримувати. Я дуже вдячна всім причетним до цього свята! Ви кожного дня робите маленькі дива для майбутніх дорослих людей! Я дуже тішусь, що в Запоріжжі є така кількість відповідальних дорослих! Нехай кожна дитина живе в своїй родині! – звернулася до учасників церемонії нагородження секретар Запорізької міськради Регіна Харченко.

Цього року кращим опікуном Запоріжжя було визнано Наталю Савенко. За традицією переможці та лауреати конкурсу отримали цінні подарунки - побутову техніку. Також окремі призи підготували і для дітей, малечі подарували планшети та блютуз-гарнітури.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |