НОВЕ СЕРЦЕ Б’ЄТЬСЯ У ГРУДЯХ УКРАЇНЦЯ: у стінах обласної лікарні Запоріжжя провели унікальну трансплантацію

21.06.2024

НОВЕ СЕРЦЕ Б’ЄТЬСЯ У ГРУДЯХ УКРАЇНЦЯ: у стінах обласної лікарні Запоріжжя провели унікальну трансплантацію

У Запорізькій обласній лікарні відбулася надважлива подія – мультиорганний забір органів від посмертного донора та успішна пересадка серця.

Донором стала запоріжанка, у якої констатували смерть мозку. Протягом життя вона неодноразово казала про те, що після смерті хотіла б допомогти іншим людям стати здоровішими. Відтак, рідні виконали її бажання та дали згоду на посмертну трансплантацію. Завдяки цьому донорству з’явилася можливість врятувати життя та здійснити пересадку нирки і серця трьом реципієнтам, які цього потребують.

Це вже 3-й мультиорганний забір в історії Запорізької обласної клінічної лікарні. Як підкреслив голова облдержадміністрації Іван Федоров під час пресконференції, що відбулася у стінах ЗОКЛ, операції такого рівня проводять лише в декількох лікарнях країни, в тому числі й в Запорізькій області. Своєю чергою він подякував медикам за те, що попри повітряні тривоги та близькість до фронту вони продовжують 24/7 рятувати життя пацієнтам та проводити надскладні операції. І підкреслив, що обласна влада продовжить підтримувати головний медичний заклад регіону.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |