«Найдорожчі підземні школи у Запоріжжі»: Іван Федоров заявив про фейки. ВІДЕО

19.09.2024

«Найдорожчі підземні школи у Запоріжжі»: Іван Федоров заявив про фейки. ВІДЕО

Останнім часом у ЗМІ поширюється маніпулятивна інформація щодо будівництва «підземних» шкіл у Запоріжжі та області. Серед них – начебто завищена вартість будівництва, ненадання кошторисів журналістам тощо.

Голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров поспілкувався з журналістами, щоб розвіяти фейки та відповісти на запитання.

«Висновки, які подаються в деяких новинах, носять суто маніпулятивний характер. Наприклад, вартість будівництва одного квадратного метра «підземної» школи в Запорізькій області не є найвищою на території України», – зазначив Іван Федоров.

За словами очільника регіону, було проведено незалежний ціновий моніторинг кошторисної документації по будівництву «підземних» шкіл різних регіонів України, які публічно доступні на платформах DREAM та PROZORRO.

Результати свідчать, що вартість будівництва «підземних» шкіл у Запорізькій області становить близько 80 тис. грн/ кв. м. Це менше, ніж середній показник по Україні. При цьому проєкти Запорізької області мають суттєві переваги. Це єдиний регіон, де передбачені посилені вимоги до товщини монолітних стін з огляду на близькість до лінії зіткнення.

Іван Федоров повідомив, що нові «підземні» школи будуть зроблені «під ключ». Адже крім будівельних робіт проєкт передбачає повне устаткування закладу освіти усім необхідним.

Проєктна документація передбачає не лише будівельні та ремонтні роботи, а й технологічне обладнання, меблі, а також обладнання школи з урахуванням інклюзивних вимог.

За словами очільника регіону, ДП «Місцеві дороги Запорізької області» вже надало копії кошторисної документації всім запитувачам інформації.

«При будівництві «підземних» шкіл ми взяли за основу типовий проєкт, розроблений спільно з ЮНІСЕФ та Міністерством освіти і науки України. По ньому було оголошено тендер, але в ході будівництва проєкт постійно доопрацьовувався. Як тільки внесли останні коригування, надали дані всім запитувачам інформації», – підсумував Іван Федоров.

Наразі триває будівництво 8 «підземних» шкіл в Запоріжжі та області. Планується, що перша з них відкриє двері в жовтні-листопаді цього року.

Читайте також: Запорізька область отримає додаткові кошти на облаштування укриттів у школах

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |