На Запоріжжі загарбники нав’язують людям російські наративи: подробиці

16.06.2023

На Запоріжжі загарбники нав’язують людям російські наративи: подробиці

Вище військово політичне керівництво рф продовжує здійснювати послідовні кроки спрямовані на витіснення української ідентичності із свідомості населення ТОТ півдня Запорізької області.

За інформації Центра національного спротиву, аналіз інформаційного поля тимчасово окупованих територій вказує на те, що упродовж травня-червня, представники окупаційних адміністрацій провели ряд ідеологічних заходів із залученням молоді. Головна ціль яких була спрямована на нав’язування класичних російських наративів щодо великої вітчизняної війни та успішності періоду існування радянського союзу.

При цьому, застосовується одна з системних програм ідеологічного впливу на дітей та молодь ТОТ півдня України під назвою «Я русский солдат», яка передбачає проведення історичних вікторин та квестів для демонстрації знань щодо періоду великої вітчизняної війни на базі навчальних закладів.

Нагадаємо, уся російська пропагандистська машина на тимчасово окупованих територіях працює дуже просто і за одним сценарієм. Силове захоплення землі і створення там інформаційного вакууму.

Росіяни знищують усі інститути, які там існують і натомість створюють свої. Свою «владу» з купки колабораціоністів, свої силові структури, свою пресу, яка імітує «голос народу», псевдореферендуми, на які ніхто не ходить, та зведена масовка, що імітує добровольчий рух. Це все за підтримки російської армії.

Далі репресії або депортація всіх тих, хто не встиг втекти і не є колаборантом, і ось вам «новий регіон рф». Після цього треба наповнити весь процес сенсом, адже збільшення території не всіх росіян мотивує вмирати.

Ось тут уже виходить новий етап, де згадки про те, хто почав війну вже немає, а є концепт. Росіяни моделюють другу світову, яку вони давно перетворили на мілітарний культ.

Росіяни ніколи не вчаться з воєн і романтизують їх. Саме тому російська риторика прирівнює «переписування історії» до нацизму. Хоча «переписування історії» — це оксюморон, бо історія не є чимось сталим. Її досліджують і вивчають нові факти.

Кремль же створив релігію під виглядом «велика атечественная» і не розсекречує архіви, щоб вивчати цю тему було неможливо. І все, що не лягає в концепт релігії, на кшталт загарбницької війни СРСР проти Фінляндії або поділу Польщі, в москві називають «нацизмом».

Тобто, якщо хтось у світі і не знає нічого про Другу світову, то це сучасні росіяни, які не вивчали цю тему. Саме Кремль постійно знецінює цю війну, коли порушив світовий порядок, який був створений після цієї війни, щоб не допустити нових війн.

Москва розпочала найбільшу війну з часів Другої світової заради нових територій і на знищення цілої нації, але при цьому звинувачує в нацизмі жертву нападу, що є верхом знущання над наслідками Другої світової війни.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |