На Запоріжжі вчитель фізики пішов на співпрацю з окупантами, що «допомогло» йому стати директором

22.05.2024

На Запоріжжі вчитель фізики пішов на співпрацю з окупантами, що «допомогло» йому стати директором

Після повномасштабного вторгнення, коли росіяни тимчасово окупували частину Запорізької області, 56-річний вчитель фізики пішов на співпрацю з окупантами.

З липня 2022 року мешканець Мелітопольського району обійняв посаду директора у так званому «Муніципальном образоватєльном учрєжденіі «Нововасільєвская общєобразоватєльная школа № 53 Мєлітопольского района Запорожской області», повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.

Псевдокерівник впровадив у закладі стандарти освіти держави-агресора та організував навчання за російськими підручниками. Методики викладання шкільних дисциплін опановував під час освітянського форуму в петербурзі, про що має відповідні сертифікати.

Слідчі Мелітопольського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної прокуратури заочно повідомили чоловіку про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, прокурори Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя змогли довести вину 30-річного громадянина у суді, який вбив бабусю, дідуся та рідного батька.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |