На Запоріжжі у полон потрапив донеччанин, який служив в армії рф кулеметником

16.12.2023

За держзраду, яку громадянин України скоїв в умовах воєнного стану, йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

У лютому 2022 року донеччанин добровільно вступив на військову службу до батальйону 1029 так званої «днр» та став снайпером.  Пізніше за контрактом бойовик був зарахований до однієї з військових частин у складі 42-ої мотострілецької дивізії Південного військового округу росії, де отримав військовий квиток, звання «рядового» та посаду «кулеметника».

З травня 2022 року брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку, за що був навіть відзначений кремлівськими кураторами нагородою «за бойові заслуги» та медаллю «за хоробрість 2 ступеня».

Під час виконання злочинного розпорядження своїх командирів із захоплення бойових позицій сил оборони України на території Пологівського району Запорізької області, здійснив збройний опір українським захисникам, проте був взятий ними у полон.

Слідство відбувалось за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК), наразі обвинувальний акт скеровано до суду…

Нагадаємо, нещодавно довічне ув’язнення у суді нашого міста отримав зрадник, який наводив російські ракети на оборонний завод Запоріжжя

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |