На газонах центрального проспекту триває гідросівба

02.10.2024

На газонах центрального проспекту триває гідросівба

Напередодні Дня міста та річниці визволення Запоріжжя від нацистських загарбників КРБП «Зеленбуд» проводить роботи з благоустрою території та естетичного вигляду зелених зон Олександрівського району.

- Сьогодні «зеленбудівці» висівають газонну траву на зеленій зоні розподільчої смуги по проспекту Соборному на ділянці від вулиці Дніпровської до вулиці Фортечної. Напередодні комунальники завершили підготовчі роботи до гідропосіву – очистили площу майбутніх робіт від старого коріння, сухих рослин, каміння тощо, прибрали верхній дерновий шар і розпушили мотоблоками нижній шар ґрунту. Тут буде сформований красивий трав’яний газон, який в тому числі не дасть проростати карантинним рослинам. На жаль, цими днями у місті лунають не святкові салюти… Але навіть під прицілом ворожих авіабомб наше місто дбає про свій благоустрій і красу головного проспекту Запоріжжя, - відзначив заступник голови Олександрівської районної адміністрації Михайло Калганов.

Гідропосів газону – це сучасна, ефективна технологія створення трав’яного покриття. За допомогою розпилювальної установки гідросіялки розпорошується спеціальна суміш: насіння трави, мульчуючий матеріал, мікроелементи, поживні добавки, коректор поліпшення ґрунту, закріплювач, гідрогелі. Під тиском рідка суміш розпорошується на підготовлені ділянки. Для оцінки рівномірності покриття газону мульчуючий матеріал фарбують природними барвниками зеленого кольору.

Як розповіла працівниця з зеленого будівництва КРБП «Зеленбуд» Юлія Архипова, нинішня суха і тепла осінь сприяє ефективності гідропосіву. Рідка зелена суміш за три години застигає. Клейковина, яка входить до її складу, запобігає видуванню насіння вітром, змиванню дощем, з’їданню птахами, ерозії ґрунту. Протягом 7-10 днів суміш проростає травичкою.

Вперше метод гідросівби був застосований у Запоріжжі шість років тому. Причому наше місто було одне з перших в Україні, які взяли цей метод на озброєння в тому числі і в боротьбі з карантинними рослинами.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |