Мешканцям ТОТ розповіли, що треба робити під час примусової паспортизації

30.04.2023

Мешканцям ТОТ розповіли, що треба робити під час примусової паспортизації

Загарбники почали більше тиснути на мешканців тимчасово окупованих територій, змушують їх отримувати російські паспорти. Зокрема, терор посилився і на окупованій частині Запорізької області.

Поступово правоохоронці визначатимуть громадян, які отримували паспорти ворожої країни добровільно. Більшість, звісно, отримають “документ” рф, що посвідчує особу, тільки через тиск російської армії та колаборантів.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров на своєму Телеграм-каналі пояснив, в разі примусової паспортизації треба звертатись до правоохоронців й повідомляти про воєнний злочин. Ворожа паспортизація є незаконною та не визнається в Україні й у світі.

Для зв’язку з Нацполіцією працює меседжер «Telegram» чи «WhatsApp» за номером телефону +380504529195. ?Електронна адреса для листування з Головним управління Національної поліції в Запорізькій області – info@zp.npu.gov.ua. ?Чат-бот СБУ @SBUzp_bot .

Нагадаємо, росіяни навіть взялися за неповнолітніх. У Бердянську, яке знаходиться під тимчасовою окупацією, загарбники почали збирати списки дітей, яким виповниться 14 років. Усе для того, щоб у майбутньому змусити їх отримати російський паспорт.

Зауважимо, без російського паспорта на ТОТ відтепер не можна:

— оформити деякі соцвиплати
— володіти майном
— оформити медичний поліс, без якого відтепер неможливе якісне бюджетне лікування в окупації
— отримати спецперепустку для переміщення між окупованими населеними пунктами.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |