Мешканці зруйнованих та пошкоджених будинків отримають фінансову підтримку від міста

27.01.2023

Мешканці зруйнованих та пошкоджених будинків отримають фінансову підтримку від міста

Відбулась позачергова сесія міської ради. Було затверджено два рішення, спрямовані на допомогу мешканцям будинків, пошкоджених та зруйнованих російськими обстрілами.

Затверджено міську програму надання фінансової підтримки мешканцям м. Запоріжжя, житло яких було зруйновано або пошкоджене та стало непридатним для проживання внаслідок ворожих обстрілів. На сьогодні такої допомоги потребує у Запоріжжі більше 300 сімей.

У результаті в рамках цієї Програми кожна така родина, житло якої непридатне для проживання у результаті обстрілів, отримає фінансову підтримку від міста у розмірі 10 тисяч гривень за кожний місяць, починаючи з того місяця, коли оселя була зруйнована. На реалізацію програми у 2023 році передбачено понад 45 мільйонів гривень.

- Прийнято програму надання фінансової підтримки з міського бюджету мешканцям, чиє житло стало непридатним для проживання, зруйноване або частково зруйноване. У програму закладаємо кошти, відпрацювали механізм, положення про надання цих коштів. Щомісячно родина буде отримувати 10 тисяч гривень, з моменту прильоту, тобто виплата буде здійснена і за минулий рік, - сказав секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що ця допомога надаватиметься до того моменту, поки постраждале житло не буде відбудоване.

Внесені зміни до Міської комплексної програми соціального захисту населення. Тепер запоріжці пільгових категорій, чиє житло отримало менш значні пошкодження (вибито вікна, пошкоджено балкони), отримають разову адресну матеріальну допомогу у розмірі 15 тисяч гривень. На сьогодні виплата запланована 800 громадянам. Для цього у програмі передбачено понад 12 мільйонів гривень, з урахуванням вартості банківських послуг.

- Це представники пільгових категорій, люди у яких в оселях повибивало вікна, шибки, двері. Враховуючи, що вони мають недостатньо власних коштів ми вирішили прийняти рішення та надати їм разову фінансову допомогу у 15 тисяч гривень, - зазначив Анатолій Куртєв.

На сесії також були прийнятті рішення про надання допомоги з депутатських фондів, які фінансуються з бюджету міста, понад двадцяти запоріжцям на лікування.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в