КП «Водоканал» проводить заміну аварійної ділянки водогону

16.06.2023

КП «Водоканал» проводить заміну аварійної ділянки водогону

Зведений у 1972 році, водогін вичерпав термін експлуатації, а кількість поривів тут останнім часом значно зросла. Заміну старих труб на нові розпочали третього червня. Роботи виконує ремонтно-будівельний цех КП «Водоканал».

- Даний трубопровід виконує функцію господарського питного та протипожежного водопостачання частини Шевченківського району, а саме близько 670 будинків приватного сектору, 12 багатоповерхових будинків, 2 школи, 13 підприємств та 11 державних установ. Ділянку трубопроводу буде замінено методом санації - всередину існуючої сталевої труби діаметром 400 мм запустять поліетиленовий трубопровід діаметром 31мм. Також буде замінено дві засувки діаметром 200 мм, та одна засувка 100 мм, - розповів начальник управління з капітального будівництва та ремонту КП «Водоканал» Олександр Коведяєв.

Протягом трьох тижнів тут планують прокласти 180 погонних метрів нових труб і на початку липня завершити ремонтні роботи. Після цього відновлять зелену зону та асфальтне покриття дороги там, де його пошкодили під час усунення аварії.

- Усунення аварії ускладнюється близькістю розташування до водопроводу газопровідних мереж. Поруч знаходиться газорозподільна підстанція, над нами - високовольтні лінії електропередач. Також дається взнаки дуже інтенсивний рух автомобільного та громадського транспорту поруч. На час робіт ділянку зневоднено та переключено на резервні лінії. Всі абоненти з водою, тобто на них зараз це не впливає. І на протипожежне водопостачання це теж не впливає, - додав Олександр Коведяєв.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |