Колишніх керівників «Запорізького електровозоремонтного заводу» засуджено до позбавлення волі

30.04.2024

Колишніх керівників «Запорізького електровозоремонтного заводу» засуджено до позбавлення волі

29 квітня колегія суддів ВАКС оголосила вирок, згідно з яким колишнього керівника ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» (далі – ПрАТ «ЗЕРЗ») та його заступника визнано винними у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 780 тис. грн збитків, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Цим особам суд призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки, а також із штрафом у розмірі 17 тис. грн, повідомляє пресслужба САП.

Ще одній особі – організатору злочину – суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки, із штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Деталі справи:

Наприкінці 2014 року керівник ПрАТ «ЗЕРЗ» та його заступник, діючи у змові із третьою особою – організатором цього злочину, у протиправний спосіб забезпечили перемогу пов’язаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів за визначеною ним загальною ціною 2,45 млн грн. Водночас встановлено, що ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надміру сплачені ПрАТ «ЗЕРЗ» на виконання договору кошти є збитками.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро подали клопотання про відсторонення від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка, якого підозрюють у спробі підкупу директора «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |