Книги шрифтом Брайля поповнили фонд запорізьких бібліотек

08.10.2024

Книги шрифтом Брайля поповнили фонд запорізьких бібліотек

У бібліотеках Запоріжжя з'явилися 50 нових книг, надрукованих шрифтом Брайля. Презентація книг, а також демонстрація процесу друку шрифтом Брайля відбулася в бібліотеці Південного мікрорайону.

З червня у Запоріжжі реалізується проєкт «Бібліохаб для кожного», який є частиною Програми з безбар'єрності на 2024-2030 роки. Метою проєкту є створення доступного середовища для людей з інвалідністю, зокрема — забезпечення їх якісною літературою. Нові книги мають великий формат, тактильні ілюстрації, виконані з використанням шрифту Брайля, що робить їх зручними для читання людям з порушеннями зору.

- Ці книги унікальні. Вони виконані за підтримки Українського культурного фонду та за партнерства з ресурсним центром «Безбар'єрна Україна». Фахівці департаменту культури і туризму та запорізьких бібліотек написали грантову заявку. На реалізацію цього проєкту отримали грант на суму майже 800 тисяч гривень, - розповіла заступниця начальника управління культури Запорізької міської ради Катерина Прокоф’єва.

Перед тим, як замовляти нові книги, працівники бібліотек ретельно вивчили інтереси юних читачів та обрали 10 найпопулярніших творів зі шкільної програми. Це казки, оповідання, міфологія та інші жанри української літератури. Кожна книга була надрукована у п'яти примірниках, щоб забезпечити широкий доступ до них.

Основна частина нових книг буде передана до інклюзивної бібліотеки Запоріжжя. Решта примірників надійде до інших бібліотек міста, де також будуть доступні для читачів з порушеннями зору.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |