ISW: Захоплення Вугледара кардинально не змінить хід наступів РФ

03.10.2024

ISW: Захоплення Вугледара кардинально не змінить хід наступів РФ

Війська РФ захопили Вугледар, однак це навряд чи кардинально змінить хід наступу ворога у Донецькій області.

Про це повідомляє звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики пишуть, що деякі воєнкори РФ зазначили, що не чекають краху лінії фронту після захоплення Вугледару, посилаючись на українські оборонні позиції на північний схід від Вугледару і необхідність для російських військ повністю очистити Вугледар, щоб зробити його придатною позицією, з якої можна буде розпочинати нові атаки.

Один пов’язаний з Кремлем блогер спробував представити Вугледар як «останнє українське місто на південному донецькому напрямку», на якому тримається «вся українська оборона» у західній частині Донецької області.

ISW оцінює, що захоплення Росією Вугледара навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій у західній частині Донецької області.

Здебільшого тому, що цей населений пункт не є особливо важливим логістичним вузлом.

Аналітики додали, що Вугледар знаходиться приблизно за 30 км на південь від нинішніх зусиль РФ у напрямку Покровська. Тому противнику необхідно маневрувати по 30 км відкритої місцевості, щоб суттєво підтримувати наступальні операції на південний схід від Покровська.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |