Гауляйтеру ТОТ Мелітопольщини оголосили ще одну підозру

24.06.2024

Гауляйтеру ТОТ Мелітопольщини оголосили ще одну підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру очільнику окупаційної адміністрації тимчасово захопленої частини Запорізької області Євгену Балицькому в новому кримінальному провадженні. За даними слідства, гауляйтер примусово перемістив не менше 50 місцевих жителів з окупованої території регіону.

Про це йдеться в тексті підозри, опублікованій на сайті офісу Генпрокурора від 21 червня.

За даними слідства, 14 липня 2022 року Євген Балицький видав указ про заходи відповідальності за правопорушення, які посягають на громадський порядок і громадську безпеку.

Зміст підозри псевдогубернатору Євгену Балицькому.

«Надалі невстановлені досудовим розслідуванням особи з-поміж представників збройних формувань РФ, незаконно створених правоохоронних органів, та інших осіб, які сприяють окупаційній владі у проведенні підривної діяльності проти України, на підставі указу Балицького, у період часу з чотирнадцятого липня 2022 року по друге травня 2023 року, здійснили примусове переміщення не менш ніж 50 осіб з тимчасово окупованої території Запорізької області», — йдеться в матеріалах справи.

Правоохоронці встановили, що примусове переміщення було застосоване окупаційною владою до жителів Мелітопольського, Василівського, Пологівського і Бердянського районів Запорізької області.

Слідчі СБУ повідомили про підозру фігуранту справи за жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням, вигнання цивільного населення для примусових робіт, розграбування національних цінностей на окупованій території, застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, інші порушення законів та звичаїв війни, а також віддання наказу про вчинення таких дій (ч.1 ст.438 ККУ).

У разі доведення його вини, Балицькому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Як раніше повідомляв «Форпост», гауляйтер ТОТ Запоріжжя Балицький визнав депортацію українців і натякнув на страти в окупації. До речі, колишнього нардепа від «Партії регіонів» заочно вже засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |